Visual Climate Center

Science On a Sphere er en dynamisk animeret globe, i daglig tale ”Globen”, der med avanceret teknik kan visualisere billeder af atmosfæren, oceanerne og kontinenter, månen og solsystemet, samt på en god og tankevækkende let forståelig måde fortælle og vise noget om verdens forandringer betinget af klimaet. 

Dataene til Science On a Sphere leveres af NOAA og NASA, og de bliver ugentligt opdateret. Globen kan vise et utal af data, vi har over 800 datasat, med alt lige fra vandstand, før, nu og i fremtiden, samt fx facebooks interaktioner.“Viden om klimaændringer kan være vanskelig at formidle. Selve substansen kan være lidt abstrakt at forholde sig til, så derfor er noget af det vigtigste - visualiseringen”


- Jesper Theilgaard, Dansk Meteorolog

 

  

 

Liveprogrammer og simuleringer

Få et indblik i jordens ændring fra 19.000 f.kr. til 10.000 e.kr. Fra Weichsel istiden toppede til nutiden og ud i en simulering af fremtidens nedsmeltning af is, vandstigning osv. Eller se hvordan afsmeltning af havis på polerne vil udvikle sig frem til år 2100.

På globen kan vi vise liveprogrammer og simuleringer af alverdens scenarier.

 

Lær om alt fra mælkevejen til havbundens alder

På globen bliver data levende og forståeligt. Der findes ikke bare oplysninger om klimaforandringer. Du kan også følge med i hvor mange der interagerer på facebook, hvor der bruges mest strøm eller hvordan månen ser ud. Der findes over 800 datasæt, som alle viser en helt ny vinkel af vores klode.

spacer

spacer

HVEM KAN BRUGE GLOBEN

Skoleklasser, forskere, foreninger, virksomheder, grupper ... Globen kan bruges som et værktøj til at understøtte klima- og miljøundervisning på alle klasseniveauer. Den kan bruges til visuel formidling af national og international klimaforskning - fortid, nutid og fremtid. Men den kan også bruges af privatpersoner. Globen kan visualisere kloden på en måde, som er interessant for både børn og voksne.

Pris for en time, inkl. moms:

2.500,-

 

Book globen

spacer

spacer

"Tusind tak for en kompetent, spændende, interessant og smuk rejse ud i universet. Og ikke mindst at blive opdateret med de nyeste facts. Globen er fantastisk. God oplevelse som helt sikkert bliver gentaget. Tak. :-)"

- Susanne Christensen via Facebook

 

"Vi har lige været til præsentation med jordskælv som tema. Det var super spændende. Kompetent gennemgang og så er globen bare et stemningsfuldt og imponerende formidlingsværktøj. Børnene var opslugte, og det var vi også"

- Henrik Madsen via Facebook

spacer

spacer

TAG AFSTED SAMMEN I GRUPPE

Lolland byder på mange spændende attraktioner og udflugtsmål, prøv eventuelt denne tur hvor hygge, højaktuelle spørgsmål om vores klima samt god mad er nogle af temaerne:

Besøg Frederiksdal vineri og lad dig overraske i smage og kvalitet, derefter videre til Holeby til de unikke smukke lokaler i den gamle Højbygaard Papirfabrik, hvor vi står klar med en lækker veltillavet frokost. Herefter en times præsentation af Visual Climate Centers animerede Globe, Science On a Sphere. Her vil emner omkring vores klima blive visualiseret på en måde så man kan se sammenhængen, bl.a. om måden vi bruger vores ressourcer på og hvilke konsekvenser det har for Verden, for Danmark og ikke mindst for Lolland. Derefter kan turen gå videre til fx Kramnitze pumpestation, Femern Belt infocenter, eller fx besøge Sakskøbing Madhus, en succesfuld ide fra Claus Meyer om at samle et stort udbud af Lollands lokale produkter.

spacer

spacer

Hør mere og book her

 

+45 40 19 07 85
info@factorylodge.com

spacer

spacer